Hrituc.ro

Blog personal de analize politice
Lasconi, Simion, Ciucă. Bătălia pentru turul doi!

Lasconi, Simion, Ciucă. Bătălia pentru turul doi!

Partidele încep să se pregătească de campaniile ce vor urma. În ultimele zile putem observa că a crescut agitația în rândul politicienilor și încep să lucreze la profilarea prezidențiabililor.

Candidații care se bat pentru locul doi au început să amplaseze panouri electorale, să transmită mesaje și să aibă diverse apariții la televizor.

PSD așteaptă finalul lunii august pentru a-și prezenta candidatul, dar toate informațiile din interiorul social democraților, precum și mesajele publice pe care le dau unii lideri, ne arată că Ciolacu va fi alesul.

Pentru social democrați e destul de ușor să își ducă propriul candidatul în turul doi. Partidul are structuri puternice în teritoriu, are un electorat mai disciplinat și beneficiază de pârghiile puterii.

Dacă analizăm istoricul electoral, sondajele la zi precum și capacitatea organizatorică a partidelor, putem afirma că știm deja că unul dintre candidații intrați în turul doi va fi omul PSD.

Ce se întâmplă însă în bătălia pentru locul doi este foarte interesant și poate greu de previzionat. Așa după cum se prezintă tabloul acum, în turul doi se poate intra cu 18-20 de procente.

Sunt trei candidați care se bat la ora aceasta pentru locul doi. Ciucă, Simion și Lasconi.

Lasconi poate intra în turul doi dacă va ști să coaguleze toate forțele care s-au dispersat la europarlamentare. Acum nu vor mai exista candidați care fură voturi cum au fost Stefănuță sau Vlad Gheorghe. Sau nu au apărut încă, cine știe? Poate Cioloș va încerca să rupă niște voturi pentru o sinecură. Dar dacă nu, Lasconi poate aduna electoratul dezamăgit de PSD și PNL și care nu s-a orientat spre AUR, poate strânge acele mici curente risipite în europarlamentare și să ajungă în jurul cifrei de 20%.

Spre deosebire de contracandidatul ei direct, Nicolae Ciucă, Lasconi comunică mult mai bine și e mai ”spectaculoasă”. Dacă se va pregăti și va avea un discurs ”consistent”, dacă va ști să își prezinte oferta politică adaptată la atribuțiile prezidențiale, are chiar șanse mari. Trebuie să facă trecerea de la primar la președinte, de la om de show la om politic cu anvergură.

Simion a avut o campanie bună în ultima perioadă. Deși mulți i-au luat în râs oferta electorală, propunerea privind ”casele la 35 000 de euro”, aceasta a fost una perfectă pentru categoriile lui de public. Nu degeaba sunt cozi la semnarea de contracte. Este o propunere populistă, spectaculoasă, la limita dintre credibil și necredibil. Dacă vreți, e mai credibilă decât autostrada suspendată a lui Oprescu și mai puțin credibilă decât ”desființăm pensiile speciale”. Și am văzut și într-un caz și în altul ce s-a întâmplat. Simion a știut să exploateze trecutul, perioada când statul construia case și așa am ajuns țara cu cei mai mulți proprietari de apartamente din Europa. În oferta lui Simion a existat fix acest element, pe care mulți dintre electorii lui îl știu, perioada în care statul construia și ICRAL distribuia casele.

Problema lui Simion este însă Șoșoacă. Aceasta vine și îi fură voturi, iar radicalismul ei îl pune în umbră pe Simion, pârându-l să pară un lider ”soft”. Șoșoacă este cea care îl poate face pe Simion să piardă locul 2 în aceste alegeri.

Un alt pretendent pentru locul doi e Nicolae Ciucă. Are un partid în spate care are o structură mai puternică în teritoriu decât AUR și USR. Doar că aceste alegeri nu sunt numai despre structuri. Chiar dacă ele contează enorm, nu poți duce un candidat în turul doi doar cu mobilizarea de partid. Ai nevoie  și de un candidat bun.

Din păcate pentru liberali, ei au candidatul cel mai puțin spectaculos. Nicolae Ciucă nu a făcut încă trecerea de la militar la om politic. Se poate observa că nu e în apele lui când este pus să dea mesaje politice. Cel mai ușor observi asta, analizând două discursuri ale liderului PNL. Când vorbește de ce știe, capitolul apărare-securitate, e ca peștele în apă. Când vine vorba de discurs politic, totul se duce pe apa Sâmbetei.

Ciucă nu e om de show, e mai puțin spectaculos decât Lasconi, Simion, chiar decât Marcel Ciolacu.

Nu poate face explozie, nu poate spune o frază memorabilă de genul: „Domnule Iliescu, credeți în Dumnezeu?” și nici un ”să trăiți bine”. E prea jos în sondaje ca să poți compensa cu forța organizatorică. Iar exemplele din locale București și Cluj ar trebui să fie extrem de relevante pentru liderii PNL.

Pe lângă aceștia, mai este un om politic care a lăsat să se înțeleagă, dar fără să confirme, că va candida. Mircea Geoană. Un om politic care a luat câteva milioane de voturi acum câțiva ani, a pierdut la limită alegerile și care a încercat să se reinventeze. Până la acest moment, nu știm dacă va candida sau va negocia. Ultima poză apărută în spațiul public creează senzația că au început negocierile.

Dar, dacă va fi în cursă fără partid în spate și cu multe vulnerabilități din trecut, Geoană tot va încurca jocul. După părerea mea, nu va intra în turul doi, pentru că vulnerabilitățile sunt prea mari. După ce ai lucrat o viață întreagă în bordel, nu poți să vii să pretinzi că ești virgină. Și cam la asta se rezumă sintagma ”candidat independent”.

 

Așa cum se prezintă tabloul acum, pare că prima șansă pentru a intra în turul doi o are Lasconi, urmată de Ciucă și Simion.

Dar ce s-ar întâmpla dacă Simion ar ajunge în turul doi?

Ar benefica de un boost incredibil partidul său, AUR. De data asta alegerile sunt intercalate, iar din acest motiv candidații din turul doi vor polariza lupta și vor trage partidele lor în sus. Un Simion în turul doi ar însemna un AUR în jurul cifrei de 25% și un parlament în care dreapta (PNL și USR) nu ar avea niciodată forța să își treacă o moțiune de cenzură. Ar fi un parlament cu un PSD care ar putea oricând să își schimbe partenerul de acum, PNL, să își aducă AUR la guvernare. Și nu în ultimul rând, Simion în turul doi poate însemna și Ciolacu președinte.

20 comentarii

  1. „…structuri puternice in teritoriu…”___—__iar acest lucru este esential si numai furati la numaratoare, pot piede, insa ei sunt si la putere, asa ca sunt parte majora si la numaratoarea voturilor, se pare ca lucrurile sunt pecetluite, indiferent cine este contracandidat si cine ajunge in turul doi…USR Reper,etc., niste catezelusi care vor si ei o portie de mancare asigurata, dulapul-sef al lor(barna din ochiul natiei) a si spus, ” noi nu avem menirea sa salvam Romania”, adica -ca orice nocomunisti*- sunt pusi pe capatuiala individuala, sau de grup…(* absolut toate partidele politice din Romania sunt de sorginte fesene, adica pecere, electoratul este pe masura, in mare majoritate si cel din diaspora, organizat in respectivele tari exact ca in Romania, pe partide…Jenant este putin zis, oricum este dezastruos si -la un moment dat- mamaliga se va sfoiegi atat de urat, incat UE ii va da un sut spre cosul de gunoi al istoriei…)

  2. „Lasciate ogni speranza, voi ch’ entrate” in cursa prezidentiala, Ana Maria Barbosu doar ce l-a facut pe marcelino, noul pres-edinte al tarii…Indiferent daca contestatia ei va fi -sau nu- admisa…

  3. Ciolacu vrea măsuri urgente în cazul morților suspecte de la Sf. Pantelimon: Toţi vinovaţii trebuie să meargă la închisoare / Voi cere demisii(…)__—___mana cereasca pentru marcelino, , practic daca actioneaza cum spune, isi intareste -la modul imbatabil- pozitia de castigator la prezidentiale, iar situatia din „sanatate”, reclama demult, corectii serioase: „Luați-mă de aici că mă omoară!” Fiica unui pacient mort la ATI la Spitalul Pantelimon face dezvăluiri șocante .”… interzis dreptul la vizita…maini si picioare legate.si sangerande.. gura sparta…” 2-„Șefa ATI de la Spitalul Pantelimon, despre doctorițele reținute: „Erau empatice, își făceau treaba. Nu eu le-am angajat”Florina Pompilian,…”___—___individa trebuie sa fie tot o mafioata din „sanatate”, daca se scuza ca nu „le-a angajat ea”, ca si cum acesta ar fi singurul criteriu de a tine responsabil pe cineva pentru o slujba defectoasa, altfel cu mult peste medie, platita…/// 3-Rafila nu-și asumă nicio răspundere după șirul morților suspecte de la Sf. Pantelimon. „Nu este responsabilitatea mea. Nu am pentru ce să demisionez” ___—___exact ca si tac-so , fost mare securist, nu-si recunoaste nici-o responsabilitate si obligatie, ei au fost unsi de divinitate, doar pentru a huzuri pe munca sclavilor…

    1. 21 August 2024 – Ce a făcut una dintre doctorițele de la ATI Pantelimon la o zi după eliberare. Când ar putea reveni la muncăUna dintre doctorițele de la secția ATI a Spitalului Sfântului Pantelimon eliberate din arest preventiv marți, 20 august, a decis să intre în concediu pentru o perioadă de peste o luna…___—___ a „cotizat” la pusculita judecatorilor, a primit bilet de voie, iar ceva bani „pusi deoparte” tot mai are ea, mai imprumuta de la rude si o taie din tara, ba isi va gasi si loc de munca, rapid (daca stie limba tarii unde se duce), pentru ca NU exista tara care sa aiba suficienti medici*, cazul oprescu, confirma ca este nevoie de mai multi medici, chiar si in Italia, una din marile economii ale lumii…(* iar unde se duce o da pe ranchiuni politice, profesionale, etc., asa ca -pana la urma- nu se vor pune prea multe intrebari, in fond ce le pasa noilor angajatori ce a facut ea in Romania?)

  4. Un primar important din PNL cere demisia lui Rafila, după scandalul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon: ”Ciolacu face scut în jurul ministrului cu coasa” Strategie clara in a elibera paturi prin omararea batranilor peste 80 ani si…”___—___nu cred ca cineva avea o asa imensa ura sa frameze aceste cateva cadre medicale, devine evident ca Romania continua sa fie o anexa terestra a Iadului si un Auscwitz actualizat permanent si f. activ si -cum mai spuneam- Minsterul Groazei( „sanatatii”) este un concept mioritc de abataj uman, iar imensa problema este ca sefii supremi( si in devenire) ai statului, au girat si gireaza acest intins si monstruos genocid, iohan NU a facut absolut nimic in a reforma sistemul de sanatate, desi se batea cu caramizile in piept, in special dupa drama Colectiv, iar acest alt criminal(ciolacu) devine si mai clar ca NU este altceva decat o excrescenta si o tumoare a fostei nomenclaturi si securitati, partas voluntar , la distrugerea natiei, la modul cel mai biologic…iar despre porcul de rafaila, cel putin este de asteptat( reactia sa), poate sa piara intreaga natie, de ce sa plece el de la ciolan ?!

  5. Ciolacu, la economic, Boloș, la clasa business. Imagini din avionul către Bruxelles (…)///2- Ce s-a ales de „marea reformă bugetară” anunțată de Guvernul Ciolacu. Procesele care au golit vistieria statului. Economist: „Sectorul privat e distrus”____—-____ prea evident ca sa nu fie un aranjament, prin care pm-ul vrea sa arate ca este cumpatat, insa si asa, „va tine”, pentru ca asta le place romanilor, asa cum ignora total avertismentul din ex. 2, si cum de fapt ignora sutele de avertismente din ultimii ani, iar Romania se indreapta spre un colaps economic rasunator, inclusiv prin „recalcularea pensiilor”, adica redistribuirea banilor in segmentul de baza, si NU terminarea cu pensii speciale si pensionari la 40 si 40 +, ani..

  6. Florin Cîțu avertizează că ar putea urma 7 ani de austeritate pentru români: ”Ciolacu în genunchi și cu mâna întinsă la Bruxelles(…)///2- ” ‘Shall seven years of famine come unto thee in thy land?(2 Samuel 24:13)___—-____acest catzu trebuie sa fie cazut intr-o criza de misticism, se cred vreun David(cand a vorbit D-zeu cu el), sau face pe profetul independent, oricum , paralela este biblica…Stie el ce stie, chestiile astea impresioneaza, asa cum teodosie de Constanta o tine pe rugaciuni zilnice pentru ploaie, si -EXACT!- pana la urma chiar va ploua, iar el va zice „Ruga noastra a fost ascultata!”

  7. „…vulnerabilitati din trecut, Geoana tot va…”___—___ „… candida pentru functia de presedinte…”(Presshub)__–__in tara lui papura -voda, oricine poate ajunge in sfere inalte, desigur cu proptelele de rigoare, iar acest geoana le are, insa nu cred ca va castiga, deasupra capului sau, pluteste un nor urat mirositor, este cazul cu Ana Bircall, ea doar ce a declarat raspicat ca m. g. este un las, pentru ca nu vrea sa elucideze misterul „femeii din portbagaj”, la timpul respectiv am crezut ca este adevarat, insa se pare ca AB este total innocenta, si atunci se pune intrebarea cum un (asa-zis barbat- sa nu confundam cu mascul) nu are curajul sa spuna macar ca respectiva femeie NU a fost AB, probabil situatia este mult mai complicata, respectiva (din film) a fost fie o ruda apropiata a sotiei lui, fie o prietena apropiata a ei, sau doar o prostituata de duzina, iar substituirea acestora(oricare), cu o femeie si tanara si frumoasa si realizata, a constituit un fapt de echilibrare in relatia(impacarea) cu sotia, care macar a putut zice(in sinea ei) „macar cu una mai buna ca mine”, iar daca-acum- ar afla adevarul, bietul geoana va trebui sa doarma in cusca cainelui… Si vine iarna !///-II-„…Securitatea…”_Virgil Burla___—___ pana la urma- desi de la bun inceput, de la nou „bun-inceput”-pentru ca a fost doar o continuare, hidra numita securitate, a imbarligat (si continua sa o faca) mintile romanilor si sa arunce blamul pe „Colaboratori”, exonerandu-se pe ei insasi si ajunsi- toti- milionari), pentru ca SINGURII responsabili LEGAL si MORAL sunt ei, securistii, INDIFERENT de informatiile pe care le primeau, pentru ca datoria lor era sa interpreteze obiectiv informatiile, ori ei aveau nevoie permanenta de „sabotori, dusmani ai regimului, etc”, doar pentru a arata ca au activitate si-si merita salariile , oricum mai mari ca ale prof. universitari, nu mai amintim de nenumaratele avantaje de toate felurile, inclusiv in punerea deoparte -pentru ei- la aprozar, a cateva kg. carne, din cota respectivului magazin, unde -se stie- sute de oameni faceau coada cu noaptea-in-cap, tocmai pentru a prinde putina mancare…Iar acesti securisti , oricum, tot ar fi falsificat „informatiile” pentru a gasi tapi ispasitori, insa prin sistemul cu informatori, (cat mai intins) se simteau chiar si mai aparati de o eventuala furie populara, care -in „89- chiar s-a dezlantuit, insa numarul impresionant de informatori -prin sine insasi- au deflectat aceasta furie doar impotriva fostei nomenclaturi si chiar au concentrat-o impotriva a cateva personaje, si asa se face ca au fost pedepsiti doar cativa inalti sefi din securitate si nomenclatura, lumea s-a decompesat si a trecut inapoi la tras la galere sau la jugul noii exploatari, dar data cu parfumuri de (asa-zisa) democratie, unde vechii sacali si-au gasit noi aliati, vechea clasa a burghezo-mosierimii(supravietuitorii) si popimea ortodoxa, toata lumea „aparata” de armata, de unde romanilor li se pregateste(incet dar sigur), noua dictatura, cea a militarizarii si a inchizitiei ortodocse…

  8. -cont-Securiști vs. informatori, epopeea sufletelor moarte | Deutsche Welle-Marius Oprea: „..Crima. Securitatea a comis mult mai multe, despre care aflăm însă cu greu, pentru că moștenitorii ei conduc România..”___–___Nicio exagerare, Romania actuala este condusa de fosta nomenclatura si securitate, numai ca -la zi- au sprijinul fatis(democratic, nu?) al armatei popimii si supravietuitorilor si/sau mostenitorilor din clasa burghezo-mosiereasca, toti acesti indivizi draconici, s-au unit si conduc si vor conduce Romania de’a pururi, mai degraba sa piara tara, decat sa fie ei inlaturati de la putere, si -mai ales- tinuti responsabili pentru crima de genocid intins pe zeci de ani, si alte multe atrocitati comise chiar si din placere…Poporul roman este un popor ingenunchiat, nu are nicio sansa, exceptie intoarcerea la Monarhie cu Print/Printesa strain si cu intoarcerea acasa a cel putin 1 milion de romani, monarhisti, si care nu au avut tangente cu securitatea si fosta nomenclatura, si care -in bejanie- s-au ridicat prin propria munca si nu ca agenti ai pesede sau penele, sau aur, etc.Iar acestie sa ocupe toate functiile de varf si medii , din orice structura, iar alaturi de ei sa revina in tara inca -cel putin- un alt milion de romani cu ganduri de adevarati patrioti si apti de munca si cu idei inovatoare, plus cu un minim capital de cateva mii de euro, iar toata aceasta intreprindere, da , poate salva Romania si chiar sa o repuna rapid in randul tarilor de varf…

  9. „…Lasconi poate…”///2- Reacția Elenei Lasconi după reținerea lui Alfred Bulai: „E un semnal bun că justiția se mișcă rapid în acest caz revoltător” (Ziare.com ) ___—-___Sa vorbeasca si tztza Leana ca si ea „e ” om, nu? Adica asa-zisa justitie romana da „semne bune” ca aresteaza un mosulica pentru „hartuire sexuala” si nu pentru un santaj sau viol forcibil, iar in final se va demonstra ca „hartuitele” chiar asta voiau, pentru a le fi mai usor la examene si progres in cariera, insa acum a aparut aceasta oportunitate de a face un ban si de ce nu? Mai ales ca exista „mare unitate” in actiune…Deci ea vede ca asa-zisa justitie da semne bune pentru un asa caz(si mai sunt alte cateva sute de mii asisderea!), dar nu zice un cuvant despre marii tradatori de tara si sabotori ai economiei nationale, adica despre primele 5-6 functii in stat, pentru ca asa-zisa justitie ARE TOATE elementele si dovezile sa-i inculpe si aresteze, dar nu o face, tocmai pentru ca asa-zisa justitie este parte-chiar baza- la toate nelegiuirile din Romania, cele mari, comise de ” cei mari”…

  10. Achtung! Achtung! Se pare ca in „marea cursa”( de sobolani roscatzi) va intra inca un personaj, un olecar dornic sa se intoarca la postul de consilier al administratiei prezidentiale, cu surle si tobe, ii(cam) anunta candidatura( la pres-edintie) lui g. oprea asa-zisul general „ctitorul’ unei fundatii(?!) ceva cu PROGRESUL ROMANIEI(care progres? Poate in talharii!), articolul scris este de un pupincurism dezgustator chiar si pentru un angajat de intretinere la o gradinita, daramite pentru un pretins prof. universitar(ajuns -sigur- prin plagiate), care ” dupa mutra dupa porc”, nu pare a fi batran, deci ar fi fost doar un dedicat utecist, iar acum -intelegand ca nu e de nasul lui universitatea- vrea sa se intoarca la locul cald de parazit in varful statului, desi cred ca a primit si un avans, ceva maruntis, aruncat in scuipatoare, de la generosul g. oprea, pe care-l tamaie de nu s-a mai pomenit, individul „uitand” faptele, ca agentul Gigina a murit datorita unui sir de ilegalitati comise de degeneratul oprea,, care pot fi concentrate intr- o singura expresie, „SABOTAREA CAPABILITATII MILITARE A TARII”, prin folosirea ilegala de mijloace(m. multe), in scop personal, plus, parasirea campului de lupta , lasand in urma un camarad grav ranit, doar pentru a demonstra curvestineii din masina(la fel, ilegal- ocupanta), cat este el de dur, s.a.m.d., iar de aici intrebarea, ce ar face acest psihopat pe un camp de lupta real? SIGUR, ar lasa sa moara in foc batalioane intregi, numai sa-si scape pielea…Intrebarea este insa, pe cine vrea sa ajute acest de-generat(furand voturi) pe ciuca sau pe ciolacu, sau pe geoana? Ramane de vazut daca chiar va candida, pana la aceasta ora niciun comentariu la art. de pe z.com, semn ca la oameni le si este frica sa-si spuna parerile, insasi autorul articolului, acest asa-zis prof. universitar(n.radu) , dupa cate functii actuale si trecute afiseaza, este -automat- o sperietoare…Ce vreau sa cer UNOR studenti, este sa-l saboteze pe individ, pana pleaca de la universitate, si cer asta UNOR sudenti, pentru ca stiu si stim ca f. putini tineri sunt mai maturizati, incat sa inteleaga pericolul unor asa cadre universitare, transformate in agenti electorali, pentru criminali psihopati….Si-punctul- 2 , da, este mult prea mult sa-l compari pe ciolacu, cu W. Churchill… de fapt este ori inadmisibil or acceptabil ca o gluma f. nesarata… :” Cine a vrut să îl execute pe fostul ministru de interne Gabriel Oprea?
    (Autor: Nicolae Radu – Profesor Universitar Dr. Sambata, 07 Septembrie 2024, ora 09:00-Ziare.com) ///2-Ce crede Ciolacu despre comparația dintre el și Winston Churchill: ”E un pic cam mult”(…)

  11. „…oferta politica adaptata…”___—___adaptata si conditiilor existente legate de urbanizare, mai jos un titlu care spune clar cea ce am exemplificat in art. „Terra Nova”( de gasit si pe aceasta pagina), anume ca, capitala tarii trebuie mutata pe linia Alba Iulia-Sibiu, o zona mult mai propice unei capitate linistite si curate, iar actuala capitala a tarii este deja toxica pentru locuitori si vizitatori, insa poate ramane marele centru industrial si comercial, dar-altfel si oricum- Romania are nevoie de o noua capitala( in special politica), cu numar limitat de rezidenti dar cu sute de hoteluri(si alte asezaminte de odihna, etc.), muzee, expozitii si locuri de agrement, pentru a o face atractiva si aducatoare de venituri…Iar in acel articol, dadeam multe exemple de tari care DEJA si-au mutat capitala politico-administrativa, tocmai pentru ca aceste capitale vechi, nu au fost ctitorite cu gandul in prea intins viitor, cu mici exceptii, cum este USA unde mai toate statele au capitalele in orase mici si nu in marile aglomeratii, chiar si capitala tarii este limitata-prin definitie- tocmai pentru a nu deveni o aglomeratie nici rezidentiala si nici industriala…Iar cel mai bun exemplu cred ca este Franta(inexistenta atunci), care trebuie sa fi fost in mintea Diavolului cand l-a ispitit pe Isus cu minunatiile lumii( „Si tie iti voi da toate aceste minunatii…”), Franta -ca un intreg- este una din f. putinele tari(daca nu singura) care a fost construita DE LA INCEPUT nu numai pe principiile pragmatismului si eficacitatii*, dar -INTOTDEAUNA- si pe cele a FRUMOSULUI, atractivitatii, asa se face ca orice om de conditie medie, de oriunde din lume, s-ar muta instantaneu chiar si in cel mai „Jalnic” sat din Franta…(* in Franta, inca mai „stau in picioare”- aproape de sansa de a fi folosite- cel putin o duzina de Mori de Vant, care era RAGNETUL TEHNOLOGIEI europene de prin sec. XI- XII, iar trendul s-a mentinut, inclusiv la zi…///Iranian president calls for moving capital, citing Tehran’s unsolvable problems
    (Story by IntelliNews )(…)

  12. Mesajul lui Nicolae Ciucă la începutul de an școlar: „Şcoala românească nu are voie să rămână în urma realităţilor sociale şi economice”(Ziare.com)___—-___Limbaj mai ” de lemn” ca acesta nici ca se poate, individul NU spune absolut nimic, desi stie ca atata timp cat in scolile publise salasuiesc si popii, elevii sunt „educati” sa traiasca in iluzii si li se incumba ideii despre supunere, rugaciuni si respect ( cu zeciuiala) catre popime, in loc sa fie pregatiti pentru munca activa si fizica si ” cu capul”….Noroc ca individul nu prea are sanse sa ajunga sef-suprem, desi oricare candidat va casiga, lucrurile vor ramane la fel si in asa-zisa educatie….Iar marea lovitura este dupa colt, probabil ca actualul sabotor-sef S-A MILOGIT(cum ii este obiceiul , pentru functii ), la agentiile rating sa nu anunte nicio masura pana dupa alegeri, alfel aceasta masura NAPRASNICA ( scaderea ratingului) ce o sa puna Romania pe butuci, fiind inevitabila, la gradul de INDATORARE, DEJA FACUT, de care conducerea nici nu aminteste, stiind cat este de adevarat si devastator…Dar romanii sunt la un pui de somn istoric, asa ca , la trezire, se vor jeli mai abitir decat in „miorita”, firul rosu al ” culturii” si ” spiritualitatii” romanesti: JELANIA si NU actiunea preemptiva…
    PS-tot vorbind de cultura, pe 25 August am postat un scurt comentariu la un articol de pe „Cultura la Duba”(Anamaria Vartolomei, rol principal în miniseria “Merteuil”, alături de Diane Kruger și Lucas Bravo
    by RedacțiaAugust 21, 2024), nici pana astazi nu a fost postat in pagina, desi era doar o continuare a unei informatii, cred eu, binevenita, insa se pare ca indivizii de acolo se simt insultati daca cineva vine cu adaugiri, probabil ei se considera cerberii culturii, de acord insa a culturii de plante aromatice, -sau ciuperci, mai precis ?- precum B_Porcului…iata mai jos textul original si comentariul meu:”…Maria Schneider, partenera de platou a lui Marlon Brando în Last Tango in Paris (1972, …”___—___si ea romanca , dupa mama( adica 1/2), asa cum Lauren Bacal era tot romanca, insa doar 1/4, dupa bunica din partea mamei, actrita cunscuta si prin casatoria cu marele H.Bogart si rol principal feminin(unu’ din 3), din filmul „Cum sa te mariti cu un milionar” regizat de cel mai mare regizor roman, la Hollywood, Jean Negulesco…

  13. Un fost șef de la Mediu, șocat de aerul poluat din Capitală: “E de 4.000 de ori mai toxic decât fumul lemnelor din sobă! Condamnă copiii la cancer”Fostul comisar-şef al Gărzii de Mediu,…”___—Ceva-ceva expertiza trebuie sa aiba si acest sef la Garda de Mediu, ceace-mi confirma ca nu am folosit la modul hazardat, cuvantul „toxic”, in unul din comentariile de mai sus…

  14. „…pentru turul doi!”…///2-Proverb: ” Cu popa si cu Dracu, sa nu te pui!___—___„…c. terhes….pe cont propriu”(Melania Cincea)___–-__si -se pare- ca nu este singurul din grupa „ultimul om, intrat in cursa”, va face pereche cu asa-zisul general g. optrea, care este in proces de anuntare, insa -amandoi- stiu f. bine ca nu au nicio sansa, deci planul lor este ca-la un moment dat, turul doi- sa joace rolul de balama (vad ei atunci, cum bate vantul), desigur o balama bine-bine UNSA, destul de probabil popa terches viseaza la slujba lui „banescu, ochiul lui danaila-cel- belzebut”* iar g. oprea se vrea iar ministru pe undeva, ca sa poata plimba prostituate in masini si coloane oficiale, pe banii statului, desigur, adica pe banii fraierilor care muncesc si accepta ca criminali psihopati, sa fie in libertate…(* cum zice si Biblia” si slujba si nevasta ta, sa fie luate de altul”)…

  15. „Dar daca nu, Lasconi poate…”///2-„O emoție numită Elena Lasconi
    Elena Lasconi râde, cântă și dansează pe rețeaua socială construită de guvernul chinez și, din când în când, se proclamă exponentă a dreptei și a liberalismului.(Rodica Culcer-10.09.2024)—-____—– ” pentru aceasta își pune năframă,…își atârnă ostentativ crucea la gât, uneori chiar în dublu exemplar,…”___—___Probabil ca stie ca Lucretia Borgia, a fost fiica de Papa, si-probabil- asa vrea sa apara-si prin costumatie-, precum in multele tabouri (unele doar banuite a fi cu ea), ale L Borgia…( comentariu nepostat pe pagina originara, ce sens are, daca cenzura taie tot, fara cel mai subtire discernamant-Chiar asa, ce democrtatie mai sustine aceasta R-22 ?)…

  16. -referitor la comentariul de mai sus,despre A. Bulai-Mai jos, un titlu de articol pe care-l recomand, se pare ca autorul vrea sa-si „spele pacatele” dupa fiasco-ul cu generalul oprea…Intrebarea mea este, in Romania nu exista un grup-o firma- de adevarati legisti care sa faca lumina in cazurile de condamnari ” dupa ureche”( si sa forteze compensatiile meritate), cum este descris cazul gorjanului „violator-criminal”-dovedit total fals-, si cum pare -deja- a fi si grabita arestare a lui A.Bulai, pe „dovezi” sustinute doar de „victime”?////”10 ani de pușcărie pe baza unui roman SF? ( Nicolae Radu – Profesor Universitar Dr. -Miercuri, 18 Septembrie 2024, ora 09:00-Ziare.com )

  17. Elena Lasconi vrea să desființeze consiliile județene, primăriile mici și inspectoratele școlare: ” …comasate, sub 2 000 locuitori…”____—___candidata EL incepe sa prinda contur realistic, desigur, la realele nevoi ale Romaniei, asta am spus si eu de zeci si zeci de ori, insa pentru ea, aceasta dezvaluire o poate costa, este o GRAMADA de electorat in aceste mici primarii(1/4, din total !), iar bosii si angajatii din cons., jud., si inspectorate scolare, paraziteaza in lux si au zeci si zeci de alti mici paraziti, in jurul lor…Sperand ca este sincerea, daca s-ar debarasa si de Satana(bor), este candidata pentru care as vota, totusi ar trebui sa-si expuna intreg programul, in cateva fraze, comprimat…

  18. Elena Lasconi, răspuns sincer: „Funcția de președinte este categoric o pălărie cam mare pentru mine” /// 2- Lasconi vrea un „departament pentru eficientizarea statului” și recuperatori privați pentru prejudiciile din corupție: „O să lucrez şi cu oameni din partide diferite” ____—-____femeia asta trebuie sa fie intr-o mare criza hormonala, de varsta (52 ani), etc. , altfel nu se explica „sinceritatea „ei, asa si in ultimul caz, cel cu lesbiene/familie traditionala…si- la fel – il dubleaza pe idiotul de.barna , care zicea ca USR ” nu este aici sa salveze Romania”, atunci ce sens are sa mai candideze la functie, daca -a priori- se simte strivita de ea ?!Inseamna ca notand ca are ceva suporteri, vrea ca votantii ei sa fie redirectionati spre un alt candidat, care fie a platit-o, fie o santajeaza cu ceva, pentru a intra in o asa schema murdara..iar apoi revine cu alte declaratii total aiurea, practic ea vrea edificarea altor mafii, insa -de la inceput- subordonate ei, direct(practic, cresterea parazitismului de stat), insa niciun cuvant despre reala eficientizare a statului, adica REDUCEREA MASIVA (macar cu 25%) a administratiei, si in general- distrugerea PARAZITISMULUI INSTITUTIONALIZAT( care are zeci de subpuncte), insa ea bate campii cu controlul privatilor, asupra statului si -specific- a recuperarilor, practic ea nici nu gandeste la ce spune, doar arunca vorbe din ea, in loc sa se concentreze pe chestii concrete si reale, precum cele din comentariul ultim…

  19. „lasconi…”____—-____nu ca ar fi propunerea ei directa, insa aceasta -eventuala- reforma administrativa va fi o mare picatura in imensul ocean* de reforme radicale ce mai pot salva Romania, iar propunerea confirma ceace ce -aproape zilnic- eu „bat campii” de zeci de ani, si sunt total de acord cu cifra 8, in loc de 10, pe care am tot avansat-o…:”Cum ar arăta România după o reorganizare administrativ-teritorială: doar 8 județe și districte în București, în locul sectoarelor. Reducerea … de catre USR….”(* adica reducerea armatei cu peste 75 la suta, reducerea masiva a asa-zisului corp diplomatic (inclusiv sistemul de formare, deja explicat), desfintarea asa-zisei academii romane si imediata initiere de formare a uneia cu max. 30 membri,si multe altele, dar -insist- pe REFORMA REFORMELOR, anume reforma agrara, adica orice persoana de peste 16 ani,sa fie improprietarita cu (aprox.) un ha de pamant arabil, la modul fizic sau virtual, la dorinta…)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: